Om Zoomedia

I 1990 grundlagde naturfotograf Henrik Egede-Lassen Albatros Adventure sammen med tropebiologerne Søren Rasmussen og Carsten Broder Hansen.

I 90erne påtog Adventure afdelingen sig flere store formidlingsopgaver, som slet ikke havde noget med rejsebranchen at gøre f.eks sagde Henrik ja til at være vært på et tv-program om hajer.

Adventure afdelingen hjalp også i flere andre tv-produktioner og langsomt spirede ideen om at starte et naturformidlingsfirma.

Zoomedia blev etableret i 2002 af Henrik Egede-Lassen.

Takket være hjælp fra professor Rune Dietz fra Aarhus Universitet, kom Zoomedia hurtigt i gang med forskningsformidling, som i dag er en af firmaets kerneområder.

Nedenfor kan du læse mere om hver enkelt medarbejder.

Dansk natur

Carsten Broder Hansen er tropebiolog (med speciale i næseabers biologi), videnskabsjournalist og fotograf.

Carsten har bl.a. været udstationeret på Borneo for Danida som rådgiver i naturfredningsprojekter, og han har været ekspeditionsleder for flere filmhold på optagelse i regnskoven.

Har endvidere publiceret alverdens videnskabelige artikler. Carsten skriver mange af Zoomedias tekster herunder oplæg til diverse film og har været med helt fra Zoomedias begyndelse.

Tel. 22147428.

Dansk natur

Katja Winding Pettersens livspassion er havet, havpattedyr og formidling.

Katja har lavet en Ph.D om Sydlig rethval i Sydafrika, men arbejder nu mest med formidling og fundraising i Zoomedia, som hun har været tiknyttet til siden 2004.

Katja er en slags digital blæksprutte med et enormt overblik.

Tel. 20620064.

Dansk natur

 

Tobias Bagge er tilrettelægger, klipper, fotograf og varetager Zoomedias større medieproduktioner. Tobias har læst kommunikation på RUC og er en ægte gear-nørd. Har rejst overalt på kloden og blandt andet lavet flere forskningsfilm om biodiversitet i Sydamerika og Asien.

Står for al teknik herunder livestreaming af koncerter og digitale kulturtilbud.

Tel. 30250891.

 

Dansk natur

Journalist Jan Aagaard står især for de store formidlingsprojekter såsom etablering af større undervisningssites.

Jan har +25 års erfaring med journalistik, kommunikation og PR.

Jan har tidligere arbejdet som journalist på Berlingske, Dagbladet, Frederiksborg Amts Avis, Erhvervsbladet og JydskeVestkysten. Jan har endvidere været redaktør og pressemedarbejder i Amnesty International.

Tel. 60155806.

 

Dansk natur

Vildtforvalter Henrik Juul-Nielsen er Zoomedias praktiske mand i felten og en sand kapacitet på alt omkring naturbevarring, fredninger og naturpleje. Henrik er eminent til at bygge fotoskjul, storkereder og lignende praktiske foranstaltninger på vores større formidlingsprojekter.

Henrik har mere end 30 års erfaring med naturformidling blandt andet fra Regnskovsgruppen Nepenthes, Nepconsult og Danida. På Borneo har han blandt andet har været guide for National Geographics fotografer, men hans CV rummer også flere længere ophold i Afrika blandt andet som vildtforvalter i South Luangwa nationalparken i Zambia.

Tel. 22173295

 

Dansk natur

Naturfotograf Henrik Egede-Lassen er Zoomedias daglige leder. Henrik brænder for naturformidling og har været engageret på ekspeditioner til samtlige kontinenter. Tidligere underviser på Kort,- og Dokumentar Filmskolen i Lyngby, men nu fuldtidsmedarbejder hos Zoomedia. 

Henrik har bl.a. filmet hvaler for National Geographic, blæksprutter for DR, strandtudser for Zoologisk Have og perledykkere for Kongen af Bahrain. Kan hverken reparere en cykel eller et kamera, men er vild med hajer.

Tel. 26804587.

 

 

 

Dansk natur

Erik Albertsen er fotograf, dykker og kampagner fra Greenpeace.

Har i de seneste år udviklet specialudstyr til fotografering og optagelse af video under vand og har arbejdet som fotograf over alt på kloden for blandt andet DR og Discovery Channel.

Erik kan styrer alt der kan sejle på vandet, men han er også ferm med en drone.

Fast fotograf på de mere komplicerede opgaver.

Tel. 26121160.