Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie er udsolgt fra forlaget efter 2. oplag, men kan købes direkte hos forfatteren for 250,- + transport. Skriv til henrik@zoomedia.dk.

Grundlæggeren af Zoomedia, Henrik Egede-Lassen har skrevet en bog om hvordan,- og hvorfor han blev naturfotograf i samarbejde med hans kollega Carsten Broder Hansen.

Følgende er blandt andet skrevet om bogen:

Naturfotograf Henrik Egede-Lassen har oplevet de mest utrolige ting på sine utallige rejser til verdens fjerne egne. Og det er faktisk et under, at han stadig er i live, for på sine rejser har han haft nærkontakt med alt fra hajer og kannibaler til isbjørne, krokodiller og nogle af verdens farligste giftslanger.

Kærlighed til naturen, vovemod, en god portion held og evnen til at gå med tilfældighederne er hovedingredienserne i Henriks måde at leve sit liv på. Helt fra barndommen har han holdt af naturen og været fascineret af vild natur, oprindelige folk og farlige dyr.
Henrik ser muligheder selv i umulige situationer: Selvfølgelig kan man smugle et kamera ind i en konfliktzone på Borneo uden at blive taget af myndighederne. Når der kommer en løveflok ind på den lodge i Afrika, hvor man bor med sin familie, ja, så kan man jo gemme sine børn i poolen indtil faren er drevet over. Og når man kollapser i Malaysias regnskov og kvæster foden, ja, så kan man bruge den ufrivillige pause fra eventyret til at skrive sine erfaringer og historier ned.

Henrik Egede-Lassen har altid valgt det lystbetonede og utraditionelle og det er lykkedes ham at gøre rejser, naturformidling og vilde oplevelser til sin karrierevej.
Og måske kan hans historie inspirere andre, der har svært ved at følge normen til at kaste sig ud i livet på egne præmisser, også hvis det virker usikkert, håbløst og farligt. For det er ikke kun på skolebænken, der tilegnes ny viden og nogen gange skal man vælge med hjertet uanset hvad folk siger.

Bogen følger Henriks udvikling mod at blive en professionel eventyrer og er sprængfyldt med groteske situationer, hvor ureflekteret overmod og barnlig entusiasme, overtrumfer almindelig sund fornuft. Samtidig er bogen en stor smuk kærlighedserklæring til den sidste vilde natur og til de mange sårbare kulturer, som vi risikerer at miste, hvis vi ikke ændrer kurs. Det er også en bog om dybe venskaber på tværs af kultur.

Henrik Egede-Lassen er naturfotograf, foredragsholder, tv-vært og grundlægger af både Albatros Adventure og Zoomedia. Nu er han klar til at tage sine læsere med på sin alternative dannelsesrejse med bogen ”Hvis jeg overlever det her bliver – bliver det en god historie” .
En usædvanlig rejse der for alvor blev skudt i gang, da Henrik blev fejldiagnosticeret med AIDS på det tidspunkt, hvor hele verden så AIDS som en dødsdom. Med høj feber, lovede Henrik sig selv, at hvis han overlevede, ville han se en vild komodovaran. Det løfte holdt han, og på sin vej fik han åbnet sin øjne for mange flere sider af livet og verden.
Bogen er spækket med flotte fotos fra de mange eventyr og møder med mennesker, der har været med til at gøre Henrik Egede-Lassen til det menneske, han er i dag.

Flere scener fra bogen er også nævnt i følgende podcast; https://komud.dk/podcasts-moed-produceret af Erik B. Jørgensen fra Komud. Hans øvrige podcasts kan i øvrigt anbefales på det varmeste.

Nedenfor kan du læse første kapitel. Bogen er udkommet i 2 oplag fra forlaget Turbine og er udsolgt hos boghandlerne, men kan fortsat købes direkte fra forfatteren for 250,- + evt. transport og indpakning.