Zoomedia

Over 30 års erfaring med foredrag om naturens skønhed, dyr og mennesker.

Vi tilbyder workshops om fototeknik, bærerdygtig turisme, FN´s verdensmål o.m.a.

Vi skræddersyer arrangementer selv eller i samarbejde med vores store netværk af dygtige oplægsholdere.

Se eksempler her:

 

Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie

Med udgangspunkt i sin populære og roste bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” vil Henrik Egede-Lassen fortælle den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er også fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved, tårer og en hel del flybilletter.

Foredraget kan både tilrettes voksne og børn – og kan også fungere helt uden billeder og filmklip, så det for eksempel kan afholdes i naturen omkring et bål.

Komodovran

Hajer, blæksprutter og narhvaler – de vildeste øjeblikke under vandet

Som barn drømte naturfotografen Henrik Egede-Lassen om blive dykker, være direktør for Zoologisk Have og racerkører hos Ferrari. Kun det første lykkedes til fulde og i dag 40 år senere, lever Henrik af at formidle natur – over og under vandet. Det er et foredrag med vilde historier om hajer, koralrev og hvaler tilsat utrolige billeder, film, fraklip og komiske situationer.

Komodovran

Alle tiders regnskov

Klodens sidste regnskove er hjemsted for omkring halvdelen af verdens dyrearter, selv om regnskoven kun dækker 5-6 % af landjorden. 

Foredraget kan vinkles efter behov, men viser både regnskovens karakteristika og værdi. Samtidig beskrives nogle af de mange kreative løsninger, som kan sikre dette unikke økosystem.  

Naturfotograf Henrik Egede-Lassen står bag utallige filmproduktioner fra verdens sidste regnskove og websitene www.boliviasskove.info og www.regnskov.info

Komodovran

De sidste nomader på Borneo

Tag med ind i Borneos regnskov til penan-folket, som hører til blandt verdens ældste kulturer. De vandrer rundt i regnskoven som nomader og lever af at jage og samle – præcis som de har gjort i tusindvis af år.

Men deres livsform er truet. Tømmerindustri, nye magtstrukturer i landet og kristendommens indtog har påvirket penan-folkets levevis i en så stor grad, at kulturen snart vil uddø.

I næsten 30 år har naturfotografen Henrik Egede-Lassen fulgt de sidste nomaders kamp for at få lov til leve traditionelt. Det er en historie om regnskov, venskab, overgreb og overraskelser.

 

Komodovran

Ret Vildt – bag om kulissen med en naturfotograf

Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er f.eks. med, når bjergorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerrigt, – men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene. I jagten på det ultimative billede, er der meget som kan gå galt… rigtig galt!

Foredraget er ledsaget af fraklip, personlige anekdoter og selvoplevede fiaskoer fra nogle af verdens mest øde naturområder.

Komodovran

Arktis under forandring

Arktis er det sted på kloden der oplever de allerstørste temperaturstigninger. For nogle dyrearter er det en katastrofe, men for andre åbner sig helt nye muligheder. Det gælder også for lokalbefolkningen i Arktis, som i det ene område pludselig kan høste nye afgrøder såsom kartofler, mens andre samfund bliver permanent oversvømmet.

Hør om hvordan det er at filme narhvaler under vandet for National Geographic, flytte isbjørne med helikopter og hvor svært det kan være at filme en smeltende gletcher.


Foredraget ledsages af billleder, film, fraklip og personlige historier fra utallige ekspeditioner til Grønland, Svalbard og den Canadiske del af Arktis.

Komodovran

Menneskeskabte naturkatastrofer?

Er der en sammenhæng mellem vores levevis og naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan vi gøre ved det? – og kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige løsninger? I beretningen kommer vi vidt omkring. Fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen. Fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande – men det er ikke kun tragedier. Det er et foredrag med håb og muligheder.

Foredraget er ledsaget af Henriks egne billeder og filmklip fra mange forskellige filmekspeditioner til nogle af klodens brandpunkter.

Komodovran

Vild forskning

Tag med i felten med nogle af Danmarks førende forskere. Vi skal blandt andet fange flagermus i regnskoven med overlæge Michael Christiansen, vi skal lede efter nomader med religionsforsker Michael Rothstein og sætte gps sendere på havpatterdyr i arktis sammen med professor Rune Dietz.

Foredraget viser udfordringerne, glæden og slutresultatet af adskillige feltophold til nogle af klodens fjerneste områder.

Målgruppen er primært børn og unge – men kan også tilrettes voksne.

Komodovran
Forskning

Hvordan lever børn ude i verden?

Et foredrag om at vokse op i en anden kultur med andre drømme, udfordringer og muligheder. Vi besøger oprindelige folk på savannen, i regnskoven og i Arktis og hører om hverdagen for nogle af verdens mest isolerede folkeslag.

Foredraget kan vinkles på forskelig vis afhængigt af målgruppen, men egner sig især til børn fra 5 årsalderen.

Komodovran

Fremtidens Epidemier – om corona, ebola og andre zoonoser

I samarbejde med professor Michael Christiansen, professor på Statens Serum Institut.

 Infektionssygdomme der overføres mellem dyr og mennesker kaldes for zoonoser. Zoonoser er ikke et nyt fænomen, men overførslen af sygdomme fra dyr til mennesker er ifølge FN og internationale forskere et stigende globalt problem navnlig på grund af vores rovdrift på naturen og de menneskeskabte klimaforandringer.

 WHO estimerer at omkring 60 procent af alle menneskets sygdomme og 75 procent af de nye sygdomme, der rammer os, er zoonoser. Sygdomme som pest, kopper, den spanske syge og almindelig influenza er alle zoonoser og har hver især kostet millioner af mennesker livet. Inden for de seneste årtier er nye alvorlige zoonoser som Ebola, Zika, SARS og MERS – og senest COVID-19 – opstået forskellige steder i verden.

Et tankevækkende foredrag, som gør dig klogere på virus, forskning og biodiversitet.

Foredraget indeholder filmklip, fotos og interviews med nogle af Danmarks førende forskere.

Komodovran
Forskning