Zoomedia

Vores kerneområde er natur og – forskningsformidling – oftest fra nogle af klodens mest utilgængelige steder. Vi bruger alt fra mindre actioncams og 360 graders udstyr til større RED kamera-modeller alt efter opgavens karakter. Vi arbejder tværmedialt på alle digitale platformer – og leverer alt fra små SoMe film til hele undervisningssites, så som www.boliviasskove.info.

Nedenfor kan du se et par enkelte eksempler på nogle af vores produktioner:

En film om Zoologisk Haves samarbejde med United Plantation.

Filmen findes i flere versioner blandt andet også meget kort til SoMe platformene.

Zoomedia arbejder pt på filmprojekter om alle Zoologisk Haves projekter ude i verden herunder moskusforskning i Grønland og kampen for Brasiliens truede løveaber.

360 graders VR- kampagne film for Læger Uden Grænser om slangebid og manglen på lægehjælp i Afrika. Filmen er med vilje lavet uden hurtige klip fordi det virker forstyrende når man bruger VR-briller, men filmen virker også fint på mobile enheder.

De første optagelser.

I 1992 bad et dansk tv-hold grundlæger af Zoomedia Henrik Egede-Lassen om, at smugle en profesionel fotograf ind til et lukket område på det indre Borneo. Henrik kendte området fra tidligere og talte malay. Optagelserne skulle indgå i Junglefeber, en dansk produceret dokumentar til TV2.

Her kæmpede lokalbefolkningen mod tømmerfirmaer, som fjernede levegrundlaget for de sidste nomader. Det var en kamp på liv og død.

Desværre blev fotografen syg på Borneo og Henrik fik til opgave, at gennemføre ekspeditionen på egen hånd. Han havde aldrig brugt et videokameraer før.

Det lykkedes alligevel over al forventning efter nogle måneders strabadser. Optagelserne gik efterfølgende verden rundt.

Her er en scene fra tømmerblokaden oversat af Bruno Manser, en legendarisk schweitzer, som boede 6 år sammen med de sidste nomader.

Han forsvandt inde i skoven i 2005 og er ikke set siden.